2013. október 21., hétfő

GainClone 1. - Avagy Elbénázott rendelés 2.

A közös erősítő építésről már írtam részleteiben itt és itt.
Legyen ez a bejegyzés ennek a projectnek a "hivatalos" kezdete. :-)
A cuccról:
A feladat egy erősítő építés volt. Valami jó hangú, nem túl bonyolult (első projectnek A osztályú hőerőműbe, vagy nagyfeszültségű csöves csodába nem kezdünk bele)  cucc. Több szempontból is jó választásnak tűnit egy TI (NatSemi) Overture alapú cucc:
A hírek szerint elég jó hangú szerkezet.
Az egy IC plusz néhány passzív elem egyszerűvé teszi az építést
Volt egy marék LM4766 a fiókban itthon
Már egy jó idejeakartam építeni egy ilyet.
A project állása:
Van egy még nem végleges mechanikai terv (ezen még reszelek, de nagyjából így fog kinézni:

Van egy közel végleges panel terv:
Miért néz így ki?
Mert ez nem egy panel, hanem kettő. A rajzon fölül a táp fele (a pozitív és a negatív táp egyforma) jobb oldalt alul meg a végfok panel. Összemontírozva azért van, mert így olcsóbb gyártatni, fűrész meg van itthon. Az 5x10-es és a 10x10 panel 10db-os ára között 1 egyész dollár az árkülönbség (a teljes 10db-ra).
Miért "közel" végleges?
Mert ott van az az üres rész, ahonnan hiányzik a hangerőszabályzó panele (ALPS Blue + bemeneti leválasztó kondi), és mert most vettem észre, hogy a tápról lemaradt a bekapcsolást jelző LED csatlakozója és korlátozó ellenállása.
És akkor a bénázásról:
Rakom össze a paneltervet ma reggel, amikor eszembe jut, hogy a hangerőszabályzó panel még sehol. Irány a levelezésem, hogy megnézzem az ALPS Blue rendelését az adatlap miatt.
Ekkor találom meg a rendelésre küldött keddi levelet (6 napja), melyben értesítenek, hogy nem tudják elolvasni a szállítási címet (hurrá magyar ékezet). Ok. válaszolok a levélre, és a címben elírom az irányítószámot. Majd mégegy válaszlevél, immár a jó irányítószámmal.
Mostmár csak imátkozhatok, hogy jó helyre küldjék az egész pakkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.