2013. szeptember 24., kedd

Windows 8.1

Nagy felháborodás követte azt a Microsoft bejelentést, hogy a fejlesztők, tekik, partnerek stb. akik eddig a különböző új szoftvereket a nagyérdemű előtt kapták meg, most a többiekkel együtt Október 18.-án juthatnak a Windows 8.1-hez.
Hmmm.
Ezt a bejegyzést Windows 8.1-ről írom. És ez nem az első amit telepítettem.
Nem, nem, nem. Nincs (vagy lehet, hogy van csak nem használtam) megfelelő csókosom bent az MS-nél akitől kaphattam volna. Amim van az egy MAPS (Microsoft Action Pack Subscription) Developer amit kemény eurókért fizetek évente. Ezt bárki egy MS partneri regisztráció, egy nagyon egyszerű minimális online training és vizsga (kb. 15perc) és némi pénz (évi €385 ha jól emlékszem) befizetése után magáénak takintheti.
Ez tartalmat egy MSDN előfizetést is amiben van Windows 8.1 vagy két hete (szóval ennyit a fenti kijelentésről).
Tehát tegnap este vettem egy nagy levegőt és felraktam.
Éljünk veszélyesen alapon nyomtam egy InPlace upgrade-et (ilyet sosem csináltam korábban, mert nem hittem benne, hogy működik).
Felment.
Nem cseszte szét a dolgaim, legalábbis eddig nem tapasztaltam.
Amit eddig észrevettem:
- Szétkonfigurálta a fontméret beállításaimat, így volt némi küzdés amíg megszűnt az az érzésem, hogy a monitort nem a natív felbontásában használom
- Ha minden igaz kipucolta a local pki key storeból az egyik céges root ca kulcsát. Nem az AD-set, hanem egy külső, általam kézzel telepített darabot

2 megjegyzés:

  1. Nálam a HP LaserJet nyomtató driverét szúrta el, Wordből nem lehetett nyomtatni rá, csak villogott a nyomtatási panel.
    Driver-újratelepítés megoldotta.

    VálaszTörlés
  2. Szept. 9-én jelentették be, hogy mégiscsak a Technet és MSDN előfizetők megkapják - tehát emiatt vált számodra is elérhetővé.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.