2020. december 13., vasárnap

HP 8903B Audio Analyzer - Javítás 1.

Hónapokkal ezelőtt elkezdtem dolgozni a műszervezérlő programomon (http://it-pro-hu.blogspot.com/2020/09/muszer-vezerles-1-kezdetek.html). Amikor az audio analizátorral kapcsolatos dolgok elkezdtek működni, akkor derült ki, hogy a készülék már nem teljesíti a saját specifikációját, tehát nem igazán tudok tovább dolgozni vele, ahogy szerettem volna. Ezzel az egész projectet félretettem egy időre.

Most úgy érzem, hogy itt az ideje a folytatásnak.

Az eszköz funkcionálisan hibátlan, csak némi kalibrációt (esetleg kondi cserét igényel). A kalibrációhoz szükségem lenne néhány kiemelő kártyára, hogy tudjak mérni a paneleken. Az eredeti kiemelő kártyák (08901-60084, 08901-60085, 08903-60018) beszerezhetetlenek. Az utolsóhoz még rajz sem igazán létezik. Miután a vezérlésnek nincs baja, ez utolsó kártya nélkül meg tudom oldani a dolgokat (az a processzor kártyához kellene).

Miután a kártyák nem kaphatóak, rendeltem megfelelő 44 és a 30 pólusú 3.96mm osztású élcsatlakozókat az aliexpressen, és terveztem kiemelő kártyákat. Hogy a munkát könnyebbé tegyem, még két dolog rákerült a kártyákra:

Egy plusz 44 (33) pólusú 2,54mm-es csatlakozó, hogy könnyebb legyen mérni a buszon.

Egy plusz 44 (33) pólusú csatlakozó, hogy a kártyákat 90 (a 180 helyett) fokos szögben is be lehessen rakni (nem tudom, van-e értelme, meglátjuk)

A panelek, már a jlcpcb-nél vannak gyártásra:A fentieken túl, még fenntartásaim vannak az EPROM-okban lévő program hosszútávú stabilitásával kapcsolatban. Sajnos ezeket a 2k x 8-as EPROM-ok a szokásos beszállítóknál már nem kaphatóak. Tehát az eBay-ről rendeltem egy marékkal.

Várom, hogy megjöjjenek a dolgok, hogy tudjam folytatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.