2013. október 4., péntek

ELMÜ

ELMÜ mi barátunk bejelentette, hogy áramszünet lesz az irodában.
Én ennek megfelelően ki is küldtem a tervezett leállás című levelemet.
A főnököm felháborodott, hogy hogyan képzelik mindezt, nekünk ez pénzbe kerül, miért nem csinálják munkaidőn kívül. (Jegyzem meg van valami abban amit írt)
Megkért, hogy intézzem el, hogy munkaidőn kívül csinálják. (Mint nem magyar, nem itt élő világpolgár nincs tisztában a helyi viszonyokkal)
Ok.
Megjegyeztem, hogy nem sok esélyét látom, hogy ezt el lehet intézni.
Megpróbáltam felhívni őket. A csoda AVR-ről lepattantam, mert nincs ügyfélszámom. Persze, hogy nincs elvégre az irodaház fizeti a számlát.
Megkértem az irodaház managerét, hogy próbálja meg.
Megpróbálta:
Megtudtam, hogy mi vagyunk értük (mármint az ELMÜ-ért) és ha akarunk jöjjünk be mi a hétvégén dolgozni, mert az ő embereik nem fognak.
Na remek.
Az eddigiek nem túlzottan háborítanak már fel, mert ebben az országban élek és hozzászoktam az efféléhez.
Ami viszont kiverte a biztosítékot:
Tervezett leállás esetére lehet az ELMÜ-től aggregátort bérelni. Ebből árbevételük van. Ezek után semmi érdekük sem fűződik ahhoz, hogy munkaidőn kívül csináljanak bármit.

3 megjegyzés:

  1. Ha ugyanez a leállás a főnök lakóhelyének körzetében lenne betervezve, ugyanígy ragaszkodna a munkaidőn túli leálláshoz...? Ugyebár munkaidőn kívül az reggel vagy este, ilyentájt még/már sötét van olyankor, tehát praktikusan nem célszerű akkorra elektromos karbantartást tervezni hosszú leállással, merthogy sötétben nem jó lenni, mert pl. van aki olyankor nem jó úton jár (és az irodaház melleti lakásokban lakók pl. akkor lennének felháborodva, hogy miért nem napközben csinálták, amikor senki nincs otthon...)
    Nem lehet jót tenni, viszont egyéb szempontokat figyelembe véve a napközbeni leállás a szerencsésebb...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt gondolom, hogy az irodaövezet és a lakóövezet megkülönböztethető és azt gondolom, hogy a főnököm lakóhelyének környékén (London) ezt a megkülönböztetést meg is teszik. Lehet, hogy tévedek.

      Törlés
  2. Ebben az esetben az, hogy az ELMÜ-től IS tudsz bérelni aggregátort, nem oszt nem szoroz, inkább plusz.

    Maximum azért szólhatunk, hogy extra plusz költségért cserében miért nincs olyan szolgáltatás, hogy a karbantartás éjszaka legyen és akkor el lehet dönteni melyik drágább, a munkaidő kiesés vagy az extra díj.

    Az már más kérdés, hogy tiszta lakó vagy iroda környezet nincs, ami neked jobb, az másnak nem biztos.

    Ha cégeteket megkérnék, hogy éjszaka/hétvégén dolgozzon egy ügyfélnél, gyanítom a főnököd sem mondaná azt, hogy persze ingyen és bérmentve.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.