2017. február 15., szerda

Microsoft MVP Reconnect

Azt mondják, hogy más kárából tanul az okos. Én ebben nem hiszek. Azt gondolom, hogy az okos legalább a saját kárából tanul.
Azt gondolom ez történt a Microsoft-tal.
Egy jó pár évvel ezelőtt az akkori informatikai rendszerünk elérte azt a bonyolultságot, hogy a felmerülő problémákat, már nem lehetett minden esetben saját kútfőből megoldani. Az akkor éledező internet (itt most tartalom és nem technológia szempontjából jelzem, hogy éledező) sem volt képes mindenre választ adni. Ez volt a motivációm, hogy csatlakozzak az akkori még elég kezdetleges magyar technet levelezőlistához.
Viszonylag hamar kiderült számomra, hogy kevés kérdésemre kapok választ, annál inkább segíteni tudok másoknak. Ez elsősorban a levelezés (Exchange) témáját érintette.
Ennek következtében egy ponton bekerültem az MVP programba.
Ez működött is három évig. Közben az MVP-kre egyre nagyobb nyomás nehezedett, hogy ne csak a levelező listán/fórumon álljanak helyt, hanem oktatóanyagokat írjanak, blogoljanak, előadjanak, stb.
Ezen túl nekem személyesen is sokban változott az életem, mind munkában, mind családilag.
Sajnos ezidőben a Microsoftnál is változott az MVP program. A korábbi, helyi MVP Lead-et, aki pontosan tisztában volt azza, hogy mi történt és az emberek mennyi munkát raktak a programba, lecserélték egy regionális aktakukacra, akit kizárólag a számok érdekelték. Hány blog postot írtál, hány előadást tartottál, stb.
Ennek eredményeként a korábbi lead ígéretével ellentétben, aktakukacunk kirakott a programból.
A hiba alapvetően itt volt. Ennek arra kellett volna sarkalnia, hogy pedálozzam magam vissza. Helyette bennem inkább a sértődöttség/teszek rá érzés munkállt.
Ezzel el is távolodtam a programtól, pedig pont az ezt követő időszakban lettek olyan munkatapasztalataim, melyeket a közösség javára tudtam volna fordítani.
Azt gondolom, hogy az én történetem nem egyedi. A sokan hasonlóan távozhattak. Ez a Microsoftnak egyértelműen hozzáértő emberek elvesztését jelentette. Úgy tűnik ebből tanultak.
Létrehozták az MVP Reconnectet.
Jelentkeztem.
A jelentkezésemet elfogadták, így mától MVP Reconnect member lettem.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése