2015. november 11., szerda

Elég



Alig három hét híjja annak a két évnek, amióta folyamatosan szívok a 3D nyomtatómmal. Rengetegszer félretettem, mert a sikertelenség éményét nyújtja, ahányszor csak hozzáérek. Minden sikeres nyomtatáshoz tíz sikertelenen, és valami hardver reszelésen keresztül vezet az út. A 3D nyomtató, nekem nem cél, hanem eszköz.
Két napja, olyan jó hangulatban voltam, hogy azt hittem, nekem már a 3D nyomtatás is sikerülhet. Tévedtem. Megpróbáltam kinyomtatni némi magasítót magához a 3D nyomtatóhoz PLA-ból, hogy elegendő légáramnak, hagyjak helyet, hogy megfelelően tudjon hülni a szarul tervezett elektronika, ezzel lehetővé téve, hogy tudjak ABS-ből nyomtatni annélkül, hogy Marlin (a nyomtató firmware) barátunk megint kifagyna (ahogy szokta).
Első nyomtatás sikertelen - Az én hibám, a nyomtatón kívül beakadt a szál.
Második nyomtatás sikertelen - Az Y irány elkezdett ugrálni, valahogy úgy mint itt: http://community.robo3d.com/index.php?threads/shifting-layers-in-y-axis.4690/
Harmadik nyomtatás - A nyomtatófej felszedte, a teljes eredményt, még mindíg vakarom a fejről a műanyagot.
Tehát, ELÉG!!! Nem éri meg a befektetett munkát. Ez egy rosszul tervezett komplett szemét. Azt hiszem már eddig is sokkal több munkát tettem a reszelésébe, mint amennyit ér. "Gazdaságosan nem javítható" :-)
Miután Kínában ma van a Nagy Internetes Bevásárlónap, vettem egy decens nyomtatót a Geeetech-től, igen jó áron (kevesebb mint a feléért "annak a szemétnek"):

És amikor ideér "az a szemét" megy a Vater-ára.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.